Odrasli

PLAVANJE ZA ODRASLE

Plavanje za odrasle ni le ena izmed boljših oblik rekreativne vadbe, ker ne obremenjuje sklepov in kosti, temveč nudi odlično obliko aerobne obremenitve. Plavanje je sicer res odlična oblika rekreacije, vendar pa ne vsako plavanje.
Plavanje t.i. žabice, kjer je glava venomer zunaj vode, lahko že po 10 minutnem plavanju povzroči bolečine v vratu in prsnem delu hrbtenice. Razlog za bolečine je nenaravni položaj glave pri tovrstnem plavanju. Pri pravilnem plavanju prsnega (žabica z izdihovanje v vodo), kravla in hrbtnega do tovrstnih bolečin ne prihaja.

Programe za odrasle imamo razdeljene na tri sklope – programe:

ZAČETNIKI – ta program je namenjen začetnim stopnjam učenja plavanja. Udeleženci so lahko neplavalci ali pa so plavalci in do sedaj še niso osvajali tehnike plavanja prsno, kravl in hrbtno. Program poteka na treh stopnjah (začetni 1, začetni 2 in nadaljevalni) v ločenem  šolskem  bazenu kopališča Tivoli in na bazenu MURGLE (CDP Mijaks)
hitre povezave: URNIK in CENIK * PRIJAVNICA

ZMERNI  PLAVALCI  je naslednji  program in je namenjen plavalcem, ki so že osvojili osnove treh tehnik plavanja (P, K in H). Te tehnike želijo nadgraditi in osvojiti še četrto tehniko, delfin. Vadba poteka v velikem 25 m bazenu kopališča Tivoli in na bazenu MURGLE (CDP Mijaks)
hitre povezave: URNIK * CENIK * PRIJAVNICA

BOLJŠI PLAVALCje najintenzivnejši program in je namenjen tistim plavalcem, ki že plavajo vse 4 tehnike in bi želeli popestriti vadbo plavanja, pridobiti na kondiciji, povečati obseg in intenzivnost treninga in se morda udeležiti kakšnega masters tekmovanja ali se samo plavalno družiti z ostalimi “veterani”. Vadba poteka v velikem 25 m bazenu kopališča  Tivoli in na bazenu MURGLE (CDP Mijaks)
hitre povezave: URNIK * CENIK * PRIJAVNICA

V vseh programih  se na zabaven in dinamičen način naučimo pravilnega plavanja vseh treh ali celo štirih tehnik. Kot vsaka aerobna vadba je tudi vadba v vodi koristna: za regulacijo krvnega pritiska, zmanjšanje nevarnosti kardiovaskularnih bolezni, povečanje maksimalne potrošnje kisika, zmanjšanje celotnega holesterola, izboljševanje dihanje zaradi vlažnega zraka, kontroliranje telesne mase in telesne sestave,…