Boljši plavalci

SEZONA 2023-2024 – plavanje za odrasle

Plavanja za odrasle z najizkušenejšimi učitelji plavanja – učenje vseh štirih plavalnih tehnik in redna vadba hkrati.
Program
 je namenjen  PLAVALCEM, ki ste že osvojili osnove treh tehnik plavanja (prsno, kravl in hrbtno) in želite tehnike še nadgraditi ter osvojiti še četrto tehniko, delfin, ter v svoj vsakdan vnesti redno tedensko rekreacijo.

Hitre povezave: 


Plavanje za odrasle ZMERNE in DOBRE PLAVALCE

poteka na dveh nivojih:

BOLJŠI PLAVALCI – program je namenjen tistim, ki ste že boljši plavalci (znanje plavanja prsno z dihanjem, kravl z dihanjem, hrbtno in osnove delfina) in bi želeli nekoliko intenzivnejšo vadbo.
ZMERNI PLAVALCI – program pa je primeren za tiste plavalce, ki že imate osnovno znanje plavanja prsnega, kravla in hrbtnega in želite izpopolniti svoje znanje plavanja v teh tehnikah in vaditi v zmerni intenzivnosti.

Plavanje za odrasle poteka preko različnih vaj ter metod, učenje in nadgrajevanje znanja plavanja v osnovnih tehnikah plavanja (kravl, prsno, hrbtno, delfin). Vadba tudi zboljšuje kvalitete življenja vadečih, izboljšanje počutja, ohranjanje telesnih in umskih sposobnosti predvsem pa ohranjanje zdravja.

Vsako skupino vodi  izkušen in strokoven učitelj/učiteljica, ki skrbno pripravi vsako posamezno vadbeno enoto in skozi celotno sezono spremlja vaš napredek. Trudimo se, da skupaj plavajo plavalci s podobnim predznanjem, tako lahko našim udeležencem ponudimo najkvalitetnejšo vadbo. 

LOKACIJA in TERMINI:

JUTRANJI TERMINI (Tivoli in Murgle)
Jutranji termin so namenjeni tistim, ki želijo dan pričeti s prijetno in nadvse koristno vadbo. Vadba traja 60 minut in poteka ob 6.10 ali 7.15 uri. Osveženi in razgibani boste delovni dan pričeli polni energije in tako uspešno kljubovali nalogam in naporom, s katerimi se srečujete na delovnem mestu. 

VEČERNI TERMINI (Tivoli in Murgle)
Programi potekajo vse dni od ponedeljka do petka v različnih terminih med 16.00 in 22.00 uro. Vadba traja 60 minut. 

VIKEND TERMINI (Tivoli)
Za tiste, ki jim zaradi službenih ali družinskih obveznosti med tednom ne uspe najti urico ali dve za redno rekreacijo, nudimo termine ob sobotah dopoldne (ob 9.00 in ob 10.00 uri) in ob nedeljah zvečer (ob 17.00, ob 18.00 in ob 19.00 uri).
V vseh teh terminih (razen nedelja 19), izvajamo tudi vse programe za otroke in mladostnike, tako lahko v isti uri plava kar cela družina
.

V vseh vikend terminih imamo hkrati z odraslimi programi tudi  več programov/skupin za otroke stare od 3-16 let, tako da lahko v isti uri vadijo starši in različno stari bratci in sestrice. Povezava na otroške programe


Tabela za določitev nivoja znanja-  plavanje za odrasle – boljši plavalci:

ZMERNI PLAVALCIBOLJŠI PLAVALCIVETERANI in TRIATLON
z napakami plavam prsno z izdihi v vodo

plavam prsno z dihanjemplavam prsno z dihanjem
z napakami plavam
kravl z izdihi v vodo, morda po domače
plavam kravl s pravilnimi 
izdihi v vodo

plavam kravl s pravilnimi 
izdihi v vodo
plavam na hrbtu, vendar ne pravilno

plavam pravilno hrbtno

plavam pravilno hrbtno
vse zgornje odplavam vsaj
25 metrov
znam plavati delfina


znam plavati delfina
poznam osnovne plavalne vajepoznam in znam plavati tudi zahtevnejše plavalne vajepoznam in znam plavati tudi zahtevnejše plavalne vaje
imam dobro plavalno kondicijo - v eni uri treninga/vadbe lahko odplavam 2000 m ali več
želim vadbo primerno za udeležbo na 
masters tekmovanjih ter maratonih in za udeležbo 
na triatlonskih tekmovanjih