Aktualne informacije

Tečaj za odrasle – začetniki in slabši plavalci

ZAČETNIKI IN SLABŠI PLAVALCI

Program je namenjen odraslim neplavalcem, odraslim slabšim plavalcem, odraslim plavalcem, ki plavate “po domače” žabico z glavo zunaj in se še niste nikoli učili pravilnega plavanja ter seniorjem!

Pri učenju plavanja upoštevamo individualni pristop k posamezniku, zato so skupine majhne (4-6 tečajnikov). Skupino od 4 do 6 tečajnikov vodi izkušen in dinamičen učitelj plavanja. Vadba poteka v ločenem šolskem bazenu kopališča Tivoli, kjer smo v danih terminih sami, ni drugih udeležencev. Učitelj skuša v največji meri prilagoditi vadbo vsakemu posamezniku. Tovrstna vadba je dinamična in pestra.

Nadgrajevanje znanja plavanja na zabaven način in odlični strokovni učitelji so naš prepoznavni znak!

Zakaj je dobro pravilno plavati?

Plavanje za odrasle ni le ena izmed boljših oblik rekreativne vadbe, ker ne obremenjuje sklepov in kosti, temveč nudi odlično obliko aerobne obremenitve. Plavanje je sicer res odlična oblika rekreacije, vendar pa ne vsako plavanje.
Plavanje t.i. žabice, kjer je glava venomer zunaj vode, lahko že po 10 minutnem plavanju povzroči bolečine v vratu in prsnem delu hrbtenice. Razlog za bolečine je nenaravni položaj glave pri tovrstnem plavanju. Pri pravilnem plavanju prsnega (žabica z izdihovanje v vodo), kravla in hrbtnega do tovrstnih bolečin ne prihaja.

V vseh programih  se na zabaven in dinamičen način naučimo pravilnega plavanja vseh treh ali celo štirih tehnik. Kot vsaka aerobna vadba je tudi vadba v vodi koristna: za regulacijo krvnega pritiska, zmanjšanje nevarnosti kardiovaskularnih bolezni, povečanje maksimalne potrošnje kisika, zmanjšanje celotnega holesterola, izboljševanje dihanje zaradi vlažnega zraka, kontroliranje telesne mase in telesne sestave,…

OPIS PROGRAMA
URNIK
CENIK
PRIJAVNICA