Rekreacija za odrasle

Semestrska ali celoletna vadba plavanja za boljše plavalce.

ZA KOGA?

Program je namenjen plavalcem, ki so že osvojili osnove treh tehnik plavanja (prsno, hrbtno in kravl) in bi želeli te tehnike nadgraditi, pridobiti na vzdržljivosti in dodati še četrto tehniko delfin. 

DVA NIVOJA

BOLJŠI PLAVALCI – program je namenjen tistim, ki ste že boljši plavalci (znanje plavanja prsno z dihanjem, kravl z dihanjem, hrbtno in osnove delfina) in bi želeli nekoliko intenzivnejšo vadbo.

ZMERNI PLAVALCI – program pa je primeren za tiste plavalce, ki že imate osnovno znanje plavanja prsnega, kravla in hrbtnega in želite izpopolniti svoje znanje plavanja v teh tehnikah in vaditi v zmerni intenzivnosti.

KAKO POTEKA UČENJE?

Plavanje za odrasle poteka preko različnih vaj, ki omogočajo nadgrajevanje znanja plavanja v osnovnih in nadaljevalnih tehnikah plavanja (kravl, prsno, hrbtno, delfin). Aerobna vadba tudi zboljšuje počutje vadečih. 

Vsako skupino vodi izkušen in licenciran učitelj ali trener plavanja, ki skrbno pripravi vsako posamezno vadbeno enoto. Skozi celotno sezono spremlja napredek vadečih. Skupine so po znanju homogene in tako zagotavljamo kar najkvalitetnejšo vadbo za odrasle. 

KJE in KDAJ?

Jutranji termin so namenjeni tistim, ki želijo dan pričeti s prijetno in nadvse koristno vadbo. Vadba traja 60 minut in poteka ob 6.10 ali 7.15 uri. Osveženi in razgibani boste delovni dan pričeli polni energije in tako uspešno kljubovali nalogam in naporom, s katerimi se srečujete na delovnem mestu. 

VEČERNI TERMINI (Tivoli)

Programi potekajo vse dni od ponedeljka do petka v različnih terminih med 16.00 in 22.00 uro. Vadba traja 60 minut. 

VIKEND TERMINI (Tivoli)

Za tiste, ki jim zaradi službenih ali družinskih obveznosti med tednom ne uspe najti urico ali dve za redno rekreacijo, nudimo termine ob sobotah dopoldne (ob 9.00 in ob 10.00 uri) in ob nedeljah zvečer (ob 16.00, ob 17.00, ob 18.00 in ob 19.00 uri).

V vseh teh terminih (razen nedelja 19), izvajamo tudi vse programe za otroke in mladostnike, tako lahko v isti uri plava kar cela družina. 

Za potrditev in vpis v programe izpolnite prijavnico. Število mest v programih je omejeno.

Tabela za ugotavljanje nivoja znanja plavanja za odrasle:

ZMERNI PLAVALCIBOLJŠI PLAVALCIVETERANI in TRIATLON
z napakami plavam prsno z izdihi v vodoplavam prsno z dihanjemplavam prsno z dihanjem
z napakami plavam kravl z izdihi v vodo, morda po domačeplavam kravl s pravilnimi  izdihi pod vodoplavam kravl s pravilnimi  izdihi pod vodo
plavam na hrbtu, vendar ne pravilnoplavam pravilno hrbtnoplavam pravilno hrbtno
vse zgornje odplavam vsaj 25 mznam plavati delfinaznam plavati delfina
poznam osnovne plavalne vaje K,P in Hpoznam in znam plavati tudi zahtevnejše plavalne vajepoznam in znam plavati tudi zahtevnejše plavalne vaje
 imam dobro plavalno kondicijo – v eni uri treninga/vadbe lahko odplavam 2000 mželim vadbo primerno za udeležbo na Masters tekmovanjih

Oglej si še druge programe