Šola plavanja za otroke in mladostnike

Celoletna šola plavanja za otroke od 3 do 18 let. 

Program za tri in štiri letnike

Vadba plavalnega vrtca poteka preko iger in preko gibalnih zgodbic. Najmlajše otroke najprej prilagodimo na vodo, potem pa jih učimo osnov lebdenja na hrbtu in trebuhu, drsenja na trebuhu in hrbtu, upora vode,… . Ko to osvojijo, začnemo z učenjem udarcev in zaveslajev v tehnikah kravl, prsno in hrbtno.

Programi potekajo v otroškem bazenu, kjer otroci samostojno stojijo in lahko osvajajo nove plavalne veščine. V skupini plavalnega vrtca je med 3 do 4 otrok na enega učitelja.

Program za otroke stare od pet do dvanajst let

Program male šole plavanja temelji na zabavnemu, pestrem in zanimivemu učenju pravilnega plavanja treh tehnik plavanja (kravl, prsno in hrbtno). 

Vsi programi male šole plavanja za otroke (MŠP) potekajo na bazenu Tivoli, v otroškem ali šolskem bazenu. V skupini MŠP je med 5 do 7 otrok na enega učitelja.

Program za osnovnošolce tretje triade in srednješolce

Program velike šole plavanja temelji na sproščenem in strokovnem učenju pravilnega plavanja vseh štirih tehnik plavanja (kravl, prsno, delfin in hrbtno) z vsemi vključujočimi plavalnimi elementi kot so pravilni skoki, pravilni obrati,… .

Programi velike šole plavanja za otroke (VŠP) potekajo na Kopališču Tivoli – 25 m bazen

Učenje na vseh nivojih poteka na prijeten in strokoven način. Otroci spoznavajo zakonitosti vode, se prilagodijo na vodo, učijo pravilnih tehnik plavanja, ključno pa je, da v vodi uživajo. 

Učenje poteka po našem lastnem programu učenja plavanja za otroke in mladostnike in vključuje vse osnovne elemente učenja plavanja. Že najmlajše takoj v začetku učimo osnove vseh treh tehnik plavanja. Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in opažanj smo ugotovili, da tisti otroci, ki se učijo hkrati tudi osnove kravla in hrbtnega, hitreje osvojijo tudi prsno Pri sami vadbi dajemo poudarek na učenju pravilne tehnike plavanja na način od lažjega k težjemu. Na ta način otroci in mladostniki z lahkoto osvajajo nove plavalne elemente, hkrati pa učenje in ponavljanje vaj predstavljata tudi odlično telesno vadbo. Plavanje je zdrav šport, saj hkrati krepi vse sklope telesnih mišic, pri hitro rastočih mladostnikih pa ne obremenjuje sklepov. 

Otroci so po znanju in starosti razporejeni v majhne homogene skupine, ki štejejo med 3 in 8 otrok na enega izkušenega učitelja, odvisno od starosti in znanja plavanja otrok.

Za potrditev in vpis v programe šole plavanja za otroke ŠD AQUA izpolnite prijavnico. Število mest v programih je omejeno.

Oglej si še druge programe