Tečaj plavanja za odrasle

32 urni začetni ali nadaljevalni tečaji plavanja za odrasle.

ZAČETNI IN NADALJEVALNI TEČAJ PLAVANJA ZA ODRASLE

ZA KOGA: 

Začetni ali nadaljevalni tečaj plavanja je namenjen odraslim neplavalcem, odraslim plavalcem ki se še niso učili vseh treh tehnik plavanja in plavate “po domače” žabico z glavo zunaj ter seniorjem!

Pri učenju plavanja upoštevamo individualni pristop k posamezniku, zato so skupine majhne (4-6 tečajnikov). Skupino tečajnikov vodi izkušen, licenciran in dinamičen učitelj plavanja.

KAKO: 

Osnova našega praktičnega dela je kombinacija znanja in izkušenj – znanja, ki smo ga pridobili v formalnem izobraževanju in ga nenehno izpopolnjujemo, ter izkušnjami, ki jih kot učitelji in trenerji plavanja nabiramo že vrsto let pri poučevanju odraslih, seniorjev, otrok in mladostnikov. Plavanje žabice pomeni končno znanje neke tehnike plavanja, ki pa je »domača« tehnika plavanja. Prisiljen položaj telesa pri takem plavanju, lahko privede do različnih bolečin v hrbtenici in vratu. Ko glavo med plavanjem tudi potopimo, pa se hrbtenica iztegne in telo se posledično sprosti.

CILJ: 

Postopno se bomo naučili vseh elementov plavanja. Začeli bomo s prilagajanjem na vodo, nadaljevali z lebdenjem in drsenjem na trebuhu in hrbtu, se postopno naučili udarcev (pravilnih odrivov z nogami) in zaveslajev (pravilnih zamahov z rokami) v vseh treh tehnikah plavanja (prsno, kravl in hrbtno) in v te gibe vključili pravilno izdihovanje v vodo.

LOKACIJA:

kopališče Tivoli, šolski bazen (stojna višina)

V danih terminih smo sami na bazenu, ni drugih udeležencev. Učitelj skuša v največji meri prilagoditi vadbo vsakemu posamezniku. Tovrstna vadba je dinamična in pestra.

V vsakem terminu izvajamo vse tri nivoje učenja, od popolnih začetnikov, do tistih, ki že plavate z glavo zunaj, pa bi se želeli izpopolniti v pravilnih tehnikah prsno, kravl in hrbtno. Za potrditev in vpis v programe izpolnite prijavnico. Število mest v programih je omejeno

ZAČETNI 1sem neplavalecv globlji vodi se ne upam gibatiimam strah pred potapljanjem glave 
ZAČETNI 2slabo plavam žabico z glavo zunajni mi prijetno potopiti glaveneprijetno se počutim v globoki vodiodplavam lahko le krajše razdalje
NADALJEVALNIbrez zadržkov potopim glavoplavam žabico z glavo zunajznam nekaj zaveslajev kravla – po “domače”plavam prsno z izdihi v vodo, tega sem se naučil sam
Tabela za ugotavljanje nivoja znanja plavanja za odrasle – začetni programi

Oglej si še druge programe